Бундестаг провалив голосування щодо Північного потоку-2: що це означає
Категорія
Світ
Дата публікації

Бундестаг провалив голосування щодо Північного потоку-2: що це означає

Бундестаг провалив голосування щодо Північного потоку-2: що це означає
Джерело:  online.ua

Німецький Бундестаг неочікувано для всіх провалив голосування за поправки, які б дозволили газопроводу Північний потік-2 обійти газову директиву Європейського Союзу. Законодавцям не вистачило кворуму, повідомляє ONLINE.UA.

Як відомо, для кворуму необхідно було 355 голосів, однак вдалося зібрати лише 133. Через це головуючий закрив засідання. Наступне відбудеться уже сьогодні, 8 листопада.

"Така ситуація виникла після наполягань фракції "Альтернатива для Німеччини" на поіменному голосуванні. Хоча до цього керуючі вважали, що кворуму достатньо. І на підставі того, що "за" висловились християнські демократи, соціал-демократи та вільні демократи, а АдН разом із зеленими – "проти", схилився до того, що рішення можна вважати прийнятим", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що в результаті впровадження газової директиви ЄС "Газпром" не зможе володіти газопроводом і одночасно продавати газ, який надходить по цій трубі. Бундестаг може проголосувати за те, щоб вивести Північний потік-2 з-під дії директиви, що буде явним порушенням цього документу. Тобто німецькі законодавці можуть дозволити "Газпрому" залишитись монополістом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Польща дала Україні слушну пораду  щодо блокування "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?