Бунт на кораблі: у Білорусі вже побачили проблеми в об’єднанні з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Бунт на кораблі: у Білорусі вже побачили проблеми в об’єднанні з РФ

Бунт на кораблі: у Білорусі вже побачили проблеми в об’єднанні з РФ
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Білорусі Володимир Макей заявив, що його країні необхідно вирішити низку актуальних проблем перед початком поглибленої інтеграції із Росією у межах Договору про створення Союзної держави. Також там не хочуть розміщувати військову базу РФ на своїй території. За словами політика, через маневр країна може втратити до 10 мільярдів доларів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК".

Макей стверджує, що потрібно усунути перешкоди у постачанні сільськогосподарської і промислової продукції. Окрім того, Білорусь повинна врегулювати спірні моменти, пов'язані з цінами на газ і нафту. Окрім того, у Білорусі також не бачать сенсу у розміщенні російської військово-повітряної бази на своїй території. Там наголошують, що у порядку денному російсько-білоруських відносин це питання не стоїть.

"З урахуванням розвитку сучасних технологій в цьому немає сенсу. Навіщо розміщувати на території Білорусі військово-повітряну базу, про що і йшла мова, якщо сьогодні ракети можуть буквально за лічені хвилини досягти іншого континенту, зворотного боку нашої планети", - заявив Макей.

За словами політика, це сприяло б зміцненню стабільності та безпеки у регіоні. Макей наголосив, що керівництво Білорусі приймає рішення, керуючись лише національними інтересами.

Користувачі мережі називають ці заяви "бунтом на кораблі" та "єдиним нормальним рішенням за останній час".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Лукашенко заявив, що Білорусь готова посилити свою роль у врегулюванні конфлікту в Україні,  якщо будуть досягнуті відповідні домовленості між лідерами Росії та України. За словами президента, війна на Донбасі негативно впливає і на його країну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?