Бурштинові війни: Деканоїдзе виступила з планом термінових заходів
Категорія
Україна
Дата публікації

Бурштинові війни: Деканоїдзе виступила з планом термінових заходів

Бурштинові війни: Деканоїдзе виступила з планом термінових заходів

Правоохоронні органи навряд чи зможуть впоратися з  нелегальним масштабним видобутком бурштину, який ведеться в регіонах України, без змін у законодавстві.


Про це заявила глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.


Деканоізде привела в приклад Сарненський район Рівненської області, де на даний момент "ситуація непроста і вимагає негайних системних рішень, в тому числі - і кадрових".


Також вона розповіла, що буде створений оперативний штаб загальною чисельністю в 150 чоловік, до якого увійдуть співробітники блоку громадської безпеки Національної поліції, кримінального блоку та патрульної служби.


"3 квітня на місце виїжджають члени оперативного штабу. Спільно з представниками ГПУ, СБУ і ОДА вони повинні вивчити ситуацію і виробити комплекс оперативно-профілактичних заходів на випадок виникнення можливих конфліктних ситуацій", - заявила Деканоїдзе.


Крім іншого, вона зазначила, що у правоохоронних органів є достатня кількість коштів і сил для вирішення цієї проблеми, але для її вирішення раз і назавжди необхідний системний підхід, і застосування сили не дасть результату.


"Звертаюся до вищого керівництва країни з проханням негайно скликати розширене засідання Ради національної безпеки і оборони, щоб почати напрацювання комплексного плану", - сказала Деканоїдзе.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  нелегальні заробітчани бурштину отримують по $250-600 в день.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?