Б'юті-рутина: топ засобів для догляду за собою
Категорія
Культура
Дата публікації

Б'юті-рутина: топ засобів для догляду за собою

Б'юті-рутина: топ засобів для догляду за собою
Джерело:  online.ua

Кожен день люди в усьому світі планують справи, зустрічі та важливі події, записуючи їх в щоденник або замітки мобільного телефону. Але є ті речі, які не потребують нагадування, оскільки вони вже доведені до автоматизму. Наприклад, щоденна турбота про свій зовнішній вигляд. У цій статті ми ділимося порадами по догляду за собою. А ще продуктами, які обов'язково повинні бути присутніми в б'юті-рутині, якщо ви хочете виглядати доглянуто і привабливо.

Засоби для порожнини рота

Ранок починається не з кави... а з чищення зубів. Так, про те, що треба дбати про здоров'я порожнини рота, знають всі, але як правильно це робити - знають, на жаль, не всі. Так, всупереч поширеній думці, чистити зуби відразу після їжі не можна, адже емаль в цей момент стає вразливою, краще це робити через тридцять хвилин. А сама процедура повинна відбуватися повільно і акуратно, без зайвих зусиль, із застосуванням відповідної зубної пасти. Її варто вибирати в залежності від ваших потреб: для зміцнення емалі, для сенситивних зубів, від кровоточивості ясен і так далі.

До того ж не варто забувати про додаткові засоби для гігієни порожнини рота. Для того щоб не чекати півгодини після прийому їжі, можна скористатися зубною ниткою, яка не пошкодить емаль і допоможе позбутися від залишків їжі. Також відмінним помічником в боротьбі за свіжий подих стануть ополіскувачі для рота, багато хто з них доступні в тревел-форматах, завдяки чому невеликі пляшечки завжди будуть під рукою.

Косметичні засоби для догляду за обличчям

Ще одне наше звичне ранкове заняття - умивання. Забігаючи наперед, хочеться нагадати про важливість дотримання цього ритуалу і перед сном, адже за день на шкірі накопичується велика кількість забруднень. Навіть якщо ви вже зняли косметику молочком або міцелярної водою, слід очистити обличчя за допомогою пінки для вмивання. Тільки не перестарайтеся, робіть це дбайливо. Інакше ви позбудетеся від природного шкірного сала, яке покликане утримувати всередині вологу і забезпечувати захист від сонячного випромінювання.

Намагайтеся дотримуватися схеми «очищення-тонізація-зволоження», рекомендованої провідними косметологами і лікарями. Після пінки протріть обличчя тоніком, відповідним вашому типу шкіри. Таким чином відновлюється гідроліпідна мантія покривів, а також створюється відчуття свіжості. І як завершального етапу використовуйте зволожуючий крем або емульсію.

Засоби для тіла

Тут також потрібно дотримуватися сталості та поетапності, а ще правильно підбирати косметику для догляду за тілом. Насамперед ви йдете в душ або приймаєте ванну, щоб змити накопичені за день забруднення, а заодно і втому. Так, це не просто етап очищення, а спосіб розслабитися. Тому рекомендуємо запастися ароматними бомбочками для ванни або гелем для душу з улюбленим запахом, щоб створити приємну атмосферу релаксу. Наступну частину комплексу для догляду за шкірою багато хто оминає, а даремно. Завдяки її ми позбавляємося від відмерлих клітин епідермісу, роблячи її більш м'якою і шовковистою. Мова про скрабування. Відлущувати шкіру варто в залежності від її типу: жирну - один раз в тиждень, а суху - через тиждень. Обирайте дбайливий скраб або пілінг без великих часточок для найбільш ніжних ділянок. На завершення зволожуйте тіло за допомогою живильного крему, молочка або масла, а для любителів більш легких текстур підійдуть муси і спреї.

Догляд для волоссям

Дехто миє волосся раз в два-три дні, але є й ті, кому потрібно робити це щодня. Якщо ви відноситесь до останнього типу - не хвилюйтесь, трихологи запевняють, що частота миття волосся не шкодить їм. Головне, підібрати правильний шампунь для волосся, щоб він не пересушував шкіру голови. До того ж в якості альтернативи можна спробувати сухий шампунь, який зможе продовжити свіжий вигляд локонів без використання води. Не забувайте і про кондиціонер, він зробить волосся більш слухняним і м'яким, а ще полегшить розчісування. Перед його нанесенням позбудьтеся від зайвої води за допомогою рушника, інакше вода перешкодить речовинам проникнути всередину, і тоді ефект буде неповним. Або ж користуйтеся кондиціонером на сухе волосся перед процедурою миття, як рекомендують деякі фахівці. Радимо спробувати обидва варіанти і вибрати найоптимальніший.

Якщо ви використовуєте фен або плойку, подбайте про термозахист волосся, використовуйте спеціальний засіб перед застосуванням електроприладів. І приділіть особливу увагу кінчикам, їх слід гарненько зволожити. У цьому вам допоможуть природні масла (на кшталт кокосового або реп'яхового) або вже готовий рослинний комплекс.

Дотримуйтеся цих порад і не відкладайте догляд за собою на той самий понеділок, який ніколи не настане. Варто лише кілька вільних хвилин в день приділяти зовнішньому вигляду, щоб завжди залишатися на висоті!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?