Carlsberg заявляє про повний вихід з Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Carlsberg заявляє про повний вихід з Росії

Carlsberg заявляє про повний вихід з Росії
Джерело:  online.ua

Група Carlsberg офіційно заявила, що покидає російський ринок після тимчасового припинення діяльності на території держави-терориста.

Джерело: сайт компанії Carlsberg

Carlsberg покидає російський ринок

Війна в Україні та ескалація гуманітарної кризи та кризи біженців шокують усіх нас. Ми продовжуємо рішуче засуджувати російське вторгнення, яке призвело до великої кількості людських жертв, руйнувань і людських трагедій, – наголошує керівництво групи.

За словами представників компанії, після призупинення роботи 9 березня вони прийняли важке та термінове рішення повністю позбутися бізнесу в Росії, що, на їх думку, є правильним рішенням у нинішніх умовах. Коли процес повністю закінчиться - компанія не матиме присутності в Росії.

Фото — flickr.com

У результаті цього рішення наш бізнес в Росії більше не включатиметься до доходу та операційного прибутку групи. З точки зору бухгалтерського обліку, він буде розглядатися як актив, утримуваний для продажу, до завершення вибуття, – наголошують представники Carlsberg.

Попри те, що конкретну суму збитків від ухвалення цього довгоочікуваного рішення компанія не називає, наразі відомо, що підприємство буде переоцінено за його справедливою вартістю, що фактично призведе до значного списання активів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?