«Чарлі, шоколадна фабрика» і не тільки: Netflix викупив права на дитячі книги Роальда Даля
Категорія
Культура
Дата публікації

«Чарлі, шоколадна фабрика» і не тільки: Netflix викупив права на дитячі книги Роальда Даля

«Чарлі, шоколадна фабрика» і не тільки: Netflix викупив права на дитячі книги Роальда Даля
Джерело:  online.ua

Netflix купив права на класичні дитячі книги Роальда Даля у сім'ї автора. Угода означає, що потоковому гігантові будуть належати такі творіння, як «Чарлі і шоколадна фабрика» та «Великий і добрий велетень». Netflix контролюватиме, що з ними відбувається в публікаціях, а також на телебаченні і в кіно, і буде отримувати гонорари. Він також створить безліч додаткових ігор, сценічних шоу та інших живих виступів. Жодна зі сторін не розкриває ціну угоди.

Джерело: BBC Culture

Це поглинання означає, що компанія The Roald Dahl Story Company, якою управляє онук Даля Люк Келлі і яка раніше належала родині і наближеним співробітникам, тепер стане підрозділом Netflix.

За останніми даними, в 2019 році на екранізації робіт автора було зароблено 26 мільйонів фунтів стерлінгів.

У спільній заяві Люка Келлі і боса Netflix Теда Сарандоса сказано, що вони «об'єднують зусилля, щоб представити деякі з найулюбленіших в світі історій нинішнім і майбутнім фанатам по-новому».

Створення «унікального всесвіту»

Відповідно до згаданої угоди, володар «Оскара» Тайка Вайтіті наразі працює над серіалом, заснованим на світі Чарлі і шоколадної фабрики, а Sony і Working Title роблять адаптацію «Мюзиклу «Матильда».

Всього реалізовано вже 19 телешоу, фільмів, постановок і живих виступів.

«Тією мірою, як ми показувтимемо ці вічні казки більшій кількості публіки в нових форматах, ми прагнемо зберегти їх унікальний дух і універсальні теми подиву і доброти, додаючи при цьому трохи свіжої магії», - додали Келлі і Сарандос.

Ким був Роальд Даль

Попрацювавши льотчиком-винищувачем під час Другої світової війни, а потім дипломатом, валлієць зайнявся написанням романів, оповідань, віршів і сценаріїв до фільмів.

Протягом 1960-х, 70-х і 80-х років він став відомий завдяки своїм найпопулярнішим дитячим книгам, багато з яких пізніше були перетворені в фільми.

Письменник, який помер у віці 74 років в 1990 році, продав по всьому світу 300 мільйонів книг, надрукованих на 65 мовах.

В каталог Даля також входять такі фільми, як «Фантастичний містер Фокс», «Джеймс і гігантський персик», «Відьми».

Сарандос і Келлі сказали, що його розповіді містять «послання про силу і можливості молодих людей» і «ніколи не здавалися більш актуальними, ніж сьогодні».

За їхніми словами, значна частина доходів від продажу компанії піде на створення нової благодійної організації, що займається питаннями здоров'я дітей, боротьби з ненавистю і расизмом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?