Час експериментів пройшов - у МОЗ виступили з гучною обіцянкою
Категорія
Політика
Дата публікації

Час експериментів пройшов - у МОЗ виступили з гучною обіцянкою

Джерело:  online.ua

Медична реформа стала новою болючою темою для України, адже під час її впровадження навіть змінилися кілька міністрів охорони здоров'я. З обіцянкою довести її до кінця належним чином виступив сьогоденний голова відомства Максим Степанов. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МОЗ.

За його словами, у відомстві наразі розробляють пакет комплексних змін, які вплинуть на усю систему, не тільки фінансування.

"Таке враження, що попереднє керівництво МОЗ займалося не медичною реформою, а медичними експериментами. В нас повинна бути якісна і доступна медицина. Фінансування має відбуватися через НСЗУ, але за чіткими критеріями, які не повинні призводити до знищення української медицини, звільнення лікарів і закриття медичних установ", - пояснив Степанов.

Міністр додав, реформування медичної системи не входить до переліку вимог міжнародних партнерів, це необхідність для самої країни.

"Якщо ми говоримо про меморандум з МВФ у медичній частині, то говоримо саме про фінансування. В той же час, всі галузі медицини не можуть фіксуватися за одним і тим самим принципом. Над встановленням зрозумілих тарифів ми і працюємо", - резюмував посадовець.

Нагадаємо, другий етап медичної реформи навесні відтермінували. Українська влада аргументувала це впливом епідемії коронавірусу COVID-19, який не дозволить провести реформу належним чином.

Зокрема, йшлося про зміну системи фінансування, яка могла б залишити багатьох медиків від попередніх зарплат і заклади від попереднього рівня фінансування в умовах загрози.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація з епідемією коронавірусу в Україні раптово погіршилася — через кількість нових випадків. На тлі цього міністр охорони здоров’я Максим Степанов попередив про можливе посилення карантину. За словами голови МОЗ, за добу 3 червня в Україні виявили антирекорд за кількістю нових випадків COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?