Час спливає — Меркель нагадали про невиконані обіцянки
Категорія
Політика
Дата публікації

Час спливає — Меркель нагадали про невиконані обіцянки

Час спливає — Меркель нагадали про невиконані обіцянки
Джерело:  online.ua

Термін каденції уряду канцлерки Німеччини Ангели Меркель закінчується вже восени наступного року, але чиновники не виконали ще чверть своїх обіцянок, які зафіксовані в коаліційній угоді. За рік до виборів в бундестаг правляча в ФРН "велика коаліція" під керівництвом Меркель виконала лише 65% з майже 300 обіцянок. Про це йдеться в дослідженні німецького Фонду Бертельсмана і Берлінського центру соціальних досліджень, де відзначили, що кожна четверта обіцянка Меркель, ймовірно, так і залишиться невиконаною, передає ONLINE.UA з посиланням на Welt am Sonntag.

"Час минає і вже стає очевидним, що ця коаліція залишить після себе більше незроблених речей, ніж попередній уряд. Поки що 26 відсотків змісту коаліційної угоди залишаються необробленими. У 2017 році за підсумками третього кабінету канцлерки Ангели Меркель, невиконані обіцянки становили 19 відсотків", - прокоментував результати дослідження керівник досліджень Фонду Бертельсмана Роберт Веркамп, оцінивши діяльність команди Меркель.

У дослідженні також йдеться про те, що 4 відсотки обіцянок команди Меркель виконані частково, а ще по 4 відсоткам ініціатив зроблені перші кроки. Але аналітики переконані, що як мінімум чверть обіцянок діючий уряд до майбутніх виборів не встигне виконати.

Нагадаємо, чергові парламентські вибори в Німеччині, відповідно до законодавства ФРН, повинні пройти не пізніше 24 жовтня 2021 року. На них будуть обрані члени нового скликання бундестагу - Федерального парламенту Німеччини, який в подальшому обере нового канцлера країни. Це будуть перші вибори починаючи з 2005 року, на яких Християнсько-демократичний союз не буде очолювати Ангела Меркель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель публічно визнала, що німецька влада і керівництво інших провідних країн світу вже знаходяться на межі втрати контролю над пандемією. Тому канцлерка Німеччини закликала весь світ докласти глобальні зусилля, щоб отримати шанс зупинити поширення коронавіруса. А це, за її словами. можна зробити тільки за допомогою ефективної вакцини, яка буде доступна всім країнам. На саміті Великої двадцятки Меркель закликала колег виділити гроші на виробництво вакцини, так як зібраних 5 млрд доларів на це катастрофічно не вистачає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?