Частина секретних документів про Смоленську катастрофу були знищені - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Частина секретних документів про Смоленську катастрофу були знищені - ЗМІ

Частина секретних документів про Смоленську катастрофу були знищені - ЗМІ
Джерело:  Радіо Польща

Польський телеканал TVP Info оприлюднив протокол знищення секретних документів із дня катастрофи президентського літака під Смоленськом - 400 сторінок Журналу дій Чергових операційних сил ЗС Польщі від 10 квітня 2010 року, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Польща.
Згідно з протоколом, таке рішення було ухвалене 1 грудня 2011 року, а остаточно документи були знищені 27 лютого 2012 року "шляхом механічного подрібнення в промислових шредерах" в Центральному пункті знищення документів.
"Це протокол, що містить інформацію, про яку раніше говорив міністр оборони Антоні Мацеревич. Це фрагмент матеріалу, який міністр передав підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи", - повідомив прес-секретар Міноборони Польщі Бартоломей Місевич, підтвердивши достовірність документа.
Місевич зазначив, що в понеділок, 8 лютого, глава Міноборони країни направить в прокуратуру запит щодо знищення секретних документів. Міністр має намір дізнатися, чи були ці дії злочинними. За словами прес-секретаря, зараз невідомо, яка інформація містилася в знищених документах.
Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич 5 лютого повідомив про факт "знищення всіх рапортів, що стосуються Смоленської катастрофи, які надходили до Генерального штабу 10 квітня 2010", зазначивши, що знає, хто стоїть за знищенням документів. Протокол, який був опублікований журналістами, ніким не підписаний.
Раніше повідомлялося, що Польща відновила розслідування причин авіакатастрофи під Смоленськом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?