Чехія наполягатиме на забороні видачі туристичних віз для громадян РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Чехія наполягатиме на забороні видачі туристичних віз для громадян РФ

Чехія наполягатиме на забороні видачі туристичних віз для громадян РФ
Джерело:  online.ua

На початку повномасштабного вторгнення РФ Чехія першою в Європі припинила видавати візи громадянам Росії. Тепер країна наполягатиме на цьому на рівні ЄС.

Джерело: міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський в інтерв'ю  Novinky.cz

Чехія на рівні ЄС буде закликати до візового бану для росіян

За словами міністра закордонних справ Чехії Яна Ліпавського, Чехія неодноразово закликала до цього в європейських установах.

Наприкінці серпня глава чеської дипломатії має намір повторити це під час неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Празі. Нагадаємо, що саме Чехія зараз головує в ЄС.

Чехія неодноразово піднімає це питання на зустрічах у Брюсселі на рівні прем’єр-міністра та мене, і прагне до узгодженого підходу всього Євросоюзу. Ми були першими, хто пішов на цей захід, і намагаємося пояснити нашим партнерам, що це виправданий і ефективний захід. У час російської агресії, декларовані кордони якої все ще зсуваються, про звичайний туризм громадян Росії не може бути й мови, – сказав Ліпавський.

Він підкреслив, що йдеться про безпеку європейців. Ліпавський сказав, що вже давно намагається зменшити вплив російських спецслужб на території ЄС.

Ян Ліпавський (фото - flickr.com)

Чехія припинила видавати шенгенські візи для росіян наступного дня після того, як 24 лютого Росія вторглася в Україну. За словами Ліпавського, Чехія була першою країною-членом ЄС, яка це зробила.

Заборона все ще діє, єдиним винятком є візи, надані громадянам Росії з гуманітарних міркувань, наприклад, якщо вони ризикують бути покараними за свої погляди на батьківщині.

Як уряд ми переконані, що призупинення видачі віз для звичайних громадян Росії дасть дуже чіткий і прямий сигнал суспільству, що західний світ не збирається терпіти агресію, яку здійснює російський режим, і ненависницьку риторику спрямовану проти вільних демократичних країн, які жодним чином не загрожують Росії. Громадяни мають усвідомити, що така войовнича політика має наслідки, – підсумував міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?