Чехія скасовує жорсткий карантин проти COVID-19 - перша серед країн Європи
Категорія
Світ
Дата публікації

Чехія скасовує жорсткий карантин проти COVID-19 - перша серед країн Європи

Чехія скасовує жорсткий карантин проти COVID-19 - перша серед країн Європи
Джерело:  online.ua

У Чехії вирішили раніше попереднього плану скасувати більшу частину карантинних обмежень, які ввели через епідемію коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Prague morning.

Уряд республіки підтримав ініціативу щодо скасування обмежень на пересування. Також відомо, що великі магазини запрацюють вже з понеділка, 27 квітня. Також планується відкрити спортзали, зоопарки, фітнес-центри.

Карантин у Чехії ввели 16 березня. Це — єдина країна Європи, на території якої запровадили надзвичайний стан.

Від початку епідемії місцеві лікарі підтвердили понад 7 тисяч випадків COVID-19. Померли 210 інфікованих, одужали понад 2 тисячі.

Утім, частина обмежень буде чинною до 11 травня. Лише тоді планується відкриття літніх майданчиків ресторанів, а от повноцінно вони та великі готелі працюватимуть лише з 25 травня.

Уряд слідкував за розвитком подій на Великдень та після нього. Саме за підсумками заходів на свята та через зменшення кількості хворих скасовують обмеження.

Загалом у світі станом на 24 квітня виявили 2,7 мільйона інфікованих COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на тлі пандемії коронавірусу нагадала про відмінності в економіках різних країн, які зумовлять різний вплив COVID-19.які заходи готує Брюссель у відповідь — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?