Чехія відправила в Україну танки та БМП
Категорія
Україна
Дата публікації

Чехія відправила в Україну танки та БМП

Чехія відправила в Україну танки та БМП
Джерело:  online.ua

Чеська Республіка відправила в Україну танки Т-72 і БМП-1, щоб допомогти захиститися від нападу Росії.

Джерело: Reuters

 Чехія безкоштовно надала Україні танки та БМП

Громадська телекомпанія Чеського телебачення повідомила про вантаж, показавши кадри потяга, навантаженого п’ятьма танками та п’ятьма бойовими машинами. У ньому сказано, що відправлення було подарунком для України, узгодженим з союзниками по НАТО.

За словами телекомпанії, цю інформацію підтвердив глава Комітету нижньої палати Чехії з європейських справ Ондрей Бенешик.

Джерело з чеської оборонної спільноти також підтвердило, що танки та бойові машини були відправлені, але відмовилося надати будь-які додаткові подробиці, посилаючись на проблеми безпеки.

Міністр оборони Яна Чернохова заявила в парламенті, що не буде ні підтверджувати, ні спростовувати деталі допомоги Чехії Україні.

Я лише запевняю вас, що Чехія ... допомагає Україні, наскільки може, і буде допомагати (поставляючи) військову техніку, як легку, так і важку, - сказала Чернохова.

Речник міністерства оборони повідомив, що Чеська Республіка надіслала Україні військову допомогу на суму майже 1 мільярд крон (45 мільйонів доларів) з початку війни 24 лютого, але відмовився надати будь-які додаткові подробиці.

Чеська техніка – це лише останній зразок військової техніки, яка надходить із Заходу.

Німеччина 1 квітня схвалила поставку Україні кількох десятків БМП на тлі критики, що Берлін не надсилає Києву достатньо військової допомоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?