Чехія винесла рішення щодо останків відомого українця
Категорія
Культура
Дата публікації

Чехія винесла рішення щодо останків відомого українця

Чехія винесла рішення щодо останків відомого українця
Джерело:  online.ua

Після скандалу з ексгумацією останків відомого українського письменника і поета Олександра Олеся, його прах буде перепоховано на Батьківщині.
Про це заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter глави держави.
"Чеська влада дали дозвіл на передачу українській стороні ексгумованих останків О. Олеся", - написав він.

Також Порошенко додав: "Готуємо перевезення в Україні вже найближчим часом".


Читайте також: Скандал в Чехії: под угрозой еще три могилы выдающихся украинцев




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  на Ольшанському цвинтарі в Празі були примусово ексгумовані тіла видатного українця Олександра Олеся і його дружини

Письменник був похований в 1944 році, і весь цей час за місце на кладовищі платив меценат українського походження Володимир Михайлишин, який нещодавно помер, і його вирішили поховати на цьому ж місці.


Прах поета і його дружини поки перенесли в депозитарій. Пізніше стало відомо, що  родичі письменника погодились на його перепоховання в Україні.


Президент України Петро Порошенко доручив МЗС забезпечити перевезення останків. Поховати поета пропонують на Лук'янівському цвинтарі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?