Чекаємо з нетерпінням - у Зеленського відреагували на довгоочікуване рішення Трампа по Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Чекаємо з нетерпінням - у Зеленського відреагували на довгоочікуване рішення Трампа по Україні

Чекаємо з нетерпінням - у Зеленського відреагували на довгоочікуване рішення Трампа по Україні
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ привітав довгоочікуване рішення президента США Дональда Трампа щодо призначення Кіта Дейтона на посаду надзвичайного і повноважного посла в Україні. У МЗС України з нетерпінням чекають його приїзду до Києва. Про це написав на своїй сторінці в соцмережі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає ONLINE.UA.

"Вітаю рішення номінувати нового посла США в Україні. З нетерпінням чекаю його прибуття до Києва. Ми зустрічалися з генералом Кітом Дейтоном ще в його статусі військового радника в Україні, і наша взаємодія завжди була відмінною", - написав він.

Варто додати, що рішення Трампа стало вкрай важливим дипломатичним кроком для України і відносин Києва та Вашингтона, так як посада керівника американського дипломатичного представництва в Києві вакантна цілий рік. Попереднім послом США в Україні була Марі Йованович, але в травні 2019 року його пішла з посади - її відкликали до Вашингтона на вимогу Трампа. Марі Йованович стала однією з ключових свідків, які дали свідчення у справі про українську політику Дональда Трампа. Вона зв'язала свою відставку з небажанням тиснути на Україну у справі Burisma, на розслідуванні якого нібито наполягав Трамп. Тоді Йованович також заявила, що адвокат Трампа Рудольф Джуліані разом зі своїми помічниками влаштували проти неї скандальну кампанію, що закінчилося зняттям її з поста.

Нагадаємо, 71-річний Кіт Дейтон - генерал-лейтенант у відставці. В даний час є директором Європейського центру досліджень безпеки Джорджа Маршалла в Німеччині і з 2018 року був радником Міноборони України. З грудня 2005 року по жовтень 2010 року Дейтон служив в якості координатора з питань безпеки США в ізраїльсько-палестинської адміністрації в Тель-Авіві. Він також займав посаду директора Дослідницької групи по Іраку, старшого співробітника Об'єднаного штабу і оборони США і був військовим аташе в посольстві США в Москві.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп прийняв нове скандальне рішення через Україну. Він продовжує карати чиновників, залучених в процедуру про його імпічмент, яка була провалена Сенатом США. Він звільнив генерального інспектора розвідувального співтовариства Майкла Аткінсона, який першим в США висловив стурбованість з приводу скарги анонімного офіцера розвідки, що стосується телефонної розмови президентів Трампа і Зеленського 25 липня минулого року, в якому глава Білого дому нібито шантажував українського лідера заради власних політичних інтересів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?