Чемпіонат світу, а не світова війна. ОП розкритикував FIFA за відмову показати звернення Зеленського перед фіналом ЧС у Катарі
Категорія
Україна
Дата публікації

Чемпіонат світу, а не світова війна. ОП розкритикував FIFA за відмову показати звернення Зеленського перед фіналом ЧС у Катарі

Чемпіонат світу, а не світова війна. ОП розкритикував FIFA за відмову показати звернення Зеленського перед фіналом ЧС у Катарі
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський підготував спеціальний заклик до миру, який мав би бути поширений 18 грудня перед фінальною грою футбольного чемпіонату в Катарі. Катар підтримав ініціативу президента. Але ФІФА заблокувала ініціативу і не дозволяє показати відеозвернення президента перед фінальною грою. Ще є час для ФІФА виправити помилку і розблокувати показ цього звернення.

Джерело: CNN, ОП

Президент анонсував глобальні зусилля, які можуть повернути мир різним народам. Йдеться про Глобальний саміт щодо мирної формули, запропонованої Україною (Global Peace Formula Summit).

Зеленський запропонував чесну Формулу миру, аби покласти край не лише війні в Україні, але й зробити наш світ більш безпечним.

«Чемпіонат світу, а не світова війна – це можливо!», – сказав президент Зеленський у цьому зверненні.

ФІФА не має лякатись, що на глобальному футбольному святі, яке уособлює мир, прозвучать слова про мир, – зазначають в ОП.

Якщо ФІФА все ж не дозволить показати відеозвернення президента Зеленського перед фінальною грою, то це означатиме, що ФІФА втратила ціннісне розуміння футболу – як гри, яка об’єднує народи, а не підтримує існуючі в світі розколи і протистояння.

ФІФА зараз втрачає глобально важливу можливість використати майданчик чемпіонату світу для утвердження миру, – наголошують в ОП.

Текст звернення Зеленського до шанувальників футболу в усьому світі перед фіналом Чемпіонату світу 2022 у Катарі

Теплі вітання з України усім фанам футболу, життя і миру! Я вітаю всю планету з фіналом Чемпіонату світу! Сьогодні ми побачимо спільну перемогу – свято людського духу.

Цей Чемпіонат світу доводить знову і знову, що різні країни і народи можуть вирішувати, хто найсильніший, у чесній грі, а не у грі з вогнем. На зеленому полі бою, а не на червоному полі битви. Це мрія стількох людей!..

Коли гравці змагаються, але усі насолоджуються миром. Кожен батько хотів би взяти свого сина на футбольний матч. Де б це не було. І кожна мати хотіла би, щоб її син повернувся з війни. Коли б це не було. Україна понад усе прагне миру!

Ми запропонували світові Формулу миру, абсолютно чесну. Ми її запропонували, тому що у війні не буває чемпіонів, нічиєї бути не може. Отже, я оголошую про ініціативу скликання Глобального саміту Формули миру – цієї зими. Саміту для об’єднання усіх народів світу навколо ідеї глобального миру.

Трибуни стадіонів порожніють після матчу, а після війни міста залишаються порожніми. Тому війни мають зазнати краху, а мир повинен стати чемпіоном, як це тут зараз – в Катарі. Чемпіонат світу, а не світова війна. Це можливо!

Будь ласка – підтримайте Україну та наші зусилля для відновлення миру! Приєднуйтесь до Глобального саміту Формули миру і ставайте чемпіонами миру! Давайте побачимо фінал разом – і кінець війни. Слава Україні! Та щасливого Національного дня Катару!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?