Череватий спростував фейк ПВК Вагнера про "снарядний голод"
Категорія
Україна
Дата публікації

Череватий спростував фейк ПВК Вагнера про "снарядний голод"

Череватий спростував фейк ПВК Вагнера про "снарядний голод"
Джерело:  online.ua

Армія РФ не відчуває і не відчувала "снарядного голоду" на сході України, попри публічні заяви ПВК "Вагнер" про нестачу боєприпасів на фронті.

Джерело: речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону

Чи був у росіян снарядний голод

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що у тих місцях, де росіяни зосередили найбільше своїх військових нестачі озброєння немає.

Так, на жаль. Ми неодноразово говорили, що снарядного голоду там, де ворог зосереджує свої зусилля, не було. Наприклад, в нашому випадку це Бахмутський, Куп'янський та Лиманський напрямки, — сказав він.

За його словами, російські окупанти мають "досить значні потужності для того, щоб бити по нашим позиціям". Лиманський напрямок "лідер" з ураження артилерією армією РФ.

Що таке снарядний голод

У січні американські аналітики з Інституту війни зазначили, що російські війська мають значний дефіцит артилерійських боєприпасів. Через це вони не можуть підтримувати високий темп військових операцій на певних ділянках фронту. Також це є причиною малоймовірності нового наступу на Україну з Білорусі.

Російські війська, ймовірно, виснажують свої запаси артилерійських боєприпасів, і в результаті цього їм буде важко підтримувати поточний темп операцій на певних ділянках лінії фронту в Україні, — вважають аналітики.

В ISW зазначають, що начальник Головного управління військової розвідки (ГУР) України Кирило Буданов 31 грудня повідомив, що російські війська в Україні відчувають значні проблеми з артилерійськими боєприпасами, які стануть більш відчутними до березня 2023 року.

Буданов заявив, що раніше російські війська застосували 60 тис. артилерійських снарядів на день (станом на невизначену дату), а тепер використовують лише 19 000–20 000 снарядів. Буданов заявив, що російські сили також вилучили всі залишки артилерійських боєприпасів із білоруських військових складів для підтримки своїх операцій в Україні, — зазначають аналітики.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?