Через агресію РФ Україну покинули понад 3 млн громадян
Категорія
Україна
Дата публікації

Через агресію РФ Україну покинули понад 3 млн громадян

Через агресію РФ Україну покинули понад 3 млн громадян
Джерело:  online.ua

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що вже понад 3 млн українців вимушено стали біженцями через збройну агресію Кремля.

Джерело: Twitter-сторінка Михайла Подоляка

Мільйони українців виїхали за кордон через агресію РФ 

Подоляк зазначив, що понад 12 млн українських громадян вимушено стали внутрішніми переселенцями.

Понад 3 млн українців змушені виїхати в європейські країни. Загалом вимушених внутрішніх переселенців, які через війну покинули свої міста, свою роботу - 11-12 млн. Просто усвідомте цю цифру. РФ руйнує життя мільйонів людей. Це ще не глобальна гуманітарна катастрофа? - наголосив Подоляк.

Представники правозахисної організації  Human Rights Watch також зазначають, що війна Кремля проти України погіршить продовольчу кризу на Близькому Сході і може посилити голод у в Північній Африці.

Україна, і Росія є провідними експортерами сільськогосподарської продукції до багатьох країн Близького Сходу та Північної Африки. І збої, пов'язані з війною, вже посилюють і так зростаючі ціни на продовольство і поглиблюють бідність, - наголошують в Human Rights Watch.

За словами директора HRW у регіоні Лами Факіха, під час кризи глобальні продовольчі мережі повинні співпрацювати.

Без узгоджених дій щодо розв'язання проблеми постачання та доступності продовольства війна в Україні може посилити світову продовольчу кризу, особливо на Близькому Сході та в Північній Африці, - підкреслив Факіх.

Правозахисники заявляють, що розв'язана Кремлем війна проти України вже призвала до значного підвищення цін на хліб та інші основні продукти харчування.

У HRW зазначили, що навіть якщо збої в ланцюжку поставок скоро будуть вирішені, проблеми, ймовірно, триватимуть, "тому що фермери тікають від бойових дій, а війна руйнує інфраструктуру та обладнання", що також зменшить майбутній урожай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?