Через масштабні пожежі на Гаваях загинуло до 80 людей
Категорія
Світ
Дата публікації

Через масштабні пожежі на Гаваях загинуло до 80 людей

Через масштабні пожежі на Гаваях загинуло до 80 людей
Джерело:  online.ua

Кількість загиблих від лісових пожеж на острові Мауї на Гаваях зросла до 80. Пошуки загиблих продовжуються.

Джерело: Reuters

На Гаваях через пожежу загинуло до 80 людей

Пожежі стали найбільш смертоносним стихійним лихом в історії штату, перевершивши цунамі, яке вбило 61 людину на Великому острові Гаваї в 1960 році.

Офіційні особи попередили, що пошукові команди з собаками все ще можуть знайти більше загиблих. Пожежа знищила 1000 будівель і залишила тисячі без даху над головою.

Імовірно, для відновлення знадобляться багато років і мільярди доларів.

Ніхто не входив у ці споруди, які згоріли, і ми, на жаль, очікуємо, що тут кількість загиблих значно зросте, — сказав американський сенатор з Гаваїв Браян Шатц.

Округ Мауї повідомив, що пожежа в Лахайні, яка поширилася з чагарників у місто, все ще горіла, але локалізована на 85%. Дві інші лісові пожежі на острові вдалося локалізувати на 80% і 50%.

Через три дні після початку пожежі залишалося незрозумілим, чи отримали деякі жителі будь-яке попередження до того, як вогонь охопив їхні будинки.

На острові є сирени, призначені для попередження про стихійні лиха та інші загрози, але вони, схоже, не звучали під час пожежі.

Сьогодні вранці я санкціонував комплексний огляд, щоб переконатися, що ми точно знаємо, що сталося і коли, - сказав губернатор Гаваїв Джош Грін, посилаючись на попереджувальні сирени.

Офіційні особи не надали детальної картини того, які саме сповіщення були надіслані, і чи були вони зроблені через текстові повідомлення, електронну пошту чи телефонні дзвінки.

Начальник пожежної служби округу Мауї Бредфорд Вентура сказав на прес-конференції в четвер, що швидкість пожежі робить «майже неможливим» зв’язок рятувальників з представниками служби надзвичайних ситуацій, які зазвичай надають накази про евакуацію в реальному часі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?