Через українських хакерів в Кремлі полетіли голови
Категорія
Світ
Дата публікації

Через українських хакерів в Кремлі полетіли голови

Через українських хакерів в Кремлі полетіли голови
Джерело:  vedomosti.ru

Публікація українськими хакерами електронних листів зі зламаної скриньки помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова привела до відставки в Кремлі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Ведомости", які цитують близькі до адміністрації президента РФ джерела.
Через 2 місяці після публікації листів, в грудні 2016 року, звільнився керівник апарату Суркова Олександр Павлов. Що стосується мотивів відставки, співрозмовник зазначив, що "чув про претензії до нього по роботі". Зв'язатися з Павловим журналістам не вдалося.
В управлінні президента з економічного співробітництва з країнами СНД, Абхазією і Південною Осетією, яке курирує Сурков, заявили, що Павлов звільнився за власним бажанням: "Три роки відпрацював, втомився".

Читайте також: План "сірого кардинала" Путіна по Україні: СБУ повідомила про гучну знахідку
В опублікованих листах з пошти Суркова, датованих восени 2013 року - влітку 2014 р містився лист від помічника засновника інвестфонду Marshall Capital Partners Костянтина Малафєєва, де пропонувалися кандидатури тих, хто може очолити ДНР. Ватажок ДНР Олександр Захарченко був призначений через чотири місяці з дати, що стоїть в листі.
Також в документах знайшли так званий план "Шатун", розроблений для дестабілізації ситуації в Україні в кінці 2016-2017 років шляхом організації масових протестів.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков спростував повідомлення про злом листування Владислава Суркова українськими хакерами, заявивши, що помічник російського лідера взагалі не використовує електронну пошту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?