Через війну РФ в Україні голод поширився ще на 40 млн людей по всьому світу — Блінкен
Категорія
Світ
Дата публікації

Через війну РФ в Україні голод поширився ще на 40 млн людей по всьому світу — Блінкен

Через війну РФ в Україні голод поширився ще на 40 млн людей по всьому світу — Блінкен
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Ентоні Блінкен звинуватив вторгнення Росії в Україну в тому, що воно перетворило ще 40 мільйонів людей на тих, хто потерпає від голоду в різних регіонах світу.

Джерело: CNN

40 млн людей загрожує голод через війну РФ

Коли йдеться про ризики продовольчій безпеці, в багатьох місцях існувала загрозлива ситуація. Це різко загострилося через агресію Росії проти України, додавши ще 40 мільйонів людей до тих, хто відчуває нестачу продовольства, – сказав Блінкен.

Глава Держдепартаменту Сполучених Штатів прибув до Нью-Йорка, щоб очолити ініціативу щодо посилення продовольчої безпеки.

Ми збираємося разом… щоб розглянути конкретні кроки, які ми можемо зробити для вирішення проблем продовольчої безпеки, щоб допомогти людям, які потребують допомоги у всьому світі, — сказав Блінкен.

Адміністрація Байдена тісно співпрацює з європейськими союзниками, щоб спробувати розробити маршрути для вивезення української пшениці та кукурудзи після того, як Росія заблокувала українські кораблі з зерном, яке є життєво важливим для постачання продовольства по всьому світу, зокрема в Африці та Близькому Сході.

Чиновники розглядають широкий спектр варіантів для безпечного експорту продовольства залізницею, морем і повітрям.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?