Чергове загострення на Донбасі - шокуючі новини з зони ООС
Категорія
Україна
Дата публікації

Чергове загострення на Донбасі - шокуючі новини з зони ООС

Чергове загострення на Донбасі - шокуючі новини з зони ООС
Джерело:  online.ua

Позиції українських сил на Донбасі зазнали нових обстрілів з боку окупаційного режиму попри узгоджене перемир'я. Командування Операції Об'єднаних сил проінформувало про три збройні провокації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр ООС.

За оприлюдненими даними, згадані інциденти зареєстровані від початку доби у понеділок, 14 вересня. Жоден український військовослужбовець не отримав поранень.

"Порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації задокументовані в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Так, два постріли з ручного протитанкового гранатомета зафіксовано поблизу Авдіївки, три черги зі стрілецької зброї та постріл з ручного протитанкового гранатомета – біля Мар’їнки. Ворожі вогневі провокації були неприцільними, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали", - заявили у штабі.

Інше порушення домовленостей про перемир'я зареєстрували у Приазов'ї, там виявили безпілотник, який перетнув лінію розмежування.

"Наші засоби радіоелектронної боротьби подавили безпілотник противника, що унеможливило його подальше використання. На усіх інших ділянках відповідальності українських підрозділів режим тиші зберігався повною мірою", - додали у штабі.

Минулої доби українська сторона зареєструвала два провокативні та неприцільні обстріли з боку ворога — також застосовані підствольні гранатомети. Втрат серед бійців Об'єднаних сил не було.

Як повідомляв ONLINE.UA, ворог завдав прицільного удару в напрямку українських позицій. Інцидент стався неподалік від населеного пункту Шуми на Донеччині, де мала б відбутися спільна з ОБСЄ інспекція.

За оприлюдненими даними, це сталося невдовзі після відмови української сторони від проведення згаданої зустрічі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?