Черговий приклад участі Росії в конфлікті на Донбасі: Польща зробила заяву про "вибори" в ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Черговий приклад участі Росії в конфлікті на Донбасі: Польща зробила заяву про "вибори" в ОРДЛО

Черговий приклад участі Росії в конфлікті на Донбасі: Польща зробила заяву про "вибори" в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Намір провести фейкові "вибори" в "ЛНР" і "ДНР" є черговим доказом участі Росії в конфлікті на Донбасі. МЗС Польщі різко засуджує Москву за це рішення, виступаючи за територіальну цілісність України.

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі, опублікованому на сайті відомства, повідомляє ONLINE.UA.

"Намір проведення російськими сепаратистами локальних виборів в окупованій частині Донбасу 11 листопада яскраво суперечить мінським домовленостям і заслуговує рішучого засудження. Ці вибори є черговим прикладом відсутності волі щодо реальної залученості в реалізацію домовленостей з боку сепаратистів, яких підтримує Росія", - йдеться в заяві польського МЗС.

Польська влада виступила за те, щоб "ще голосніше засвідчити підтримку суверенітету і територіальної цілісності України". У Варшаві вважають, що потрібно протистояти цим фейковим "виборам", так як вони порушують Мінські домовленості, які є єдиним рішенням врегулювання конфлікту на Донбасі.

Раніше спецпредставник Держдепу США по Донбасу Курт Волкер заявляв, що призначені на листопад "вибори" в ОРДЛО є нелегітимними. У МЗС України також заявили, що весь світ не визнає результатів цих незаконних "виборів".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше радник президента Росії по Донбасу Владислав Сурков провів секретну нараду з представниками так званої "ДНР", на якому обговорив долю Донбасу і майбутні "вибори".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?