Червона та зелена зони - куда можна виїхати з України
Категорія
Україна
Дата публікації

Червона та зелена зони - куда можна виїхати з України

Червона та зелена зони - куда можна виїхати з України
Джерело:  online.ua

Коронавірус продовжує вирувати світом, тож багато держав залишаються закритими для громадян України. У Міністерстві охорони здоров'я у п'ятницю, 11 вересня, уточнили відповідні списки "червоної" та "зеленої" зон. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статистику відомства.

У "червону" зону визначили країни, на території яких показник захворюваності сягає на 100 тисяч осіб вищого за український — понад 88,1 за останні 14 днів. Загалом 47 найменувань у відповідному списку.

У цій закритій зоні все ще знаходиться Молдова (152,4 на 100 тисяч), а також Іспанія, Франція, Чорногорія, Ізраїль та Сполучені Штати. Румунію перевели до "зеленої" зони, оскільки згаданий показник знизився там до 85,5 на 100 тисяч.

Згідно з даними МОЗ, у "зелену" зону станом на 11 вересня внесли Австрію, Бельгію, Болгарію, Велику Британію, Грецію, Грузію, Єгипет, Індію, Італію, Нідерланди, Німеччину, Словенію, Фінляндію, Чехію, Швейцарію.

Також серед сусідніх держав до "зеленої" зони внесли Білорусь з 25,7 на 100 тисяч, Польщу з 21,5 на 100 тисяч, Словаччину з 24,8 на 100 тисяч, Угорщину з 45,3 на 100 тисяч та Росію з 44,5 на 100 тисяч населення.

Нагадаємо, станом на 11 вересня в Україні оновився добовий антирекорд нових випадків COVID-19 - наразі він сягнув психологічної позначки у 3 тисяч, вперше за часів пандемії. Загальний показник встановлених діагнозів досягає 148 756. З них одужали 67 005, а померли вже 3 076.

По всій Україні карантинні обмеження пролонгували до 31 жовтня. Кордони для іноземців закриті майже до кінця вересня — відкриті лише для виключень.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада ввела жорсткі обмеження на кордоні через хасидів, які тисячами відвідують Умань у вересні, підтвердив президент Володимир Зеленський. Він назвав ці заходи вимушеними на тлі загрози від коронавірусу COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?