Чеський прем'єр Бабіш хоче зустрітися з Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Чеський прем'єр Бабіш хоче зустрітися з Зеленським

Чеський прем'єр Бабіш хоче зустрітися з Зеленським
Джерело:  online.ua

Прем'єр Чехії Андрей Бабіш повідомив, що має намір зустрітися з українським лідером Володимиром Зеленським наступного тижня в Нью-Йорку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Radio Praha.

Вказано, що Бабіш нещодавно зустрівся з президентом Чехії Мілошем Земаном. Заплановані переговори з президентом України, чесько-українські відносини стали однією з тем бесіди.

"Наступного тижня я вирушаю замість пана президента на сесію Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, де у мене запланована зустріч з президентом України", - підтвердив Бабіш.

Варто зазначити, що раніше посол України в Празі Євген Перебийніс висловлював сподівання на візит Бабіша в Україну.

Нагадаємо, нещодавно Земан прийняв у Празькому Граді делегацію із семи осіб, які, за їхніми словами, "представляють інтереси русинів, які домагаються автономії в складі України". Представник чеського лідера заявив, що в разі зустрічі з президентом України Зеленським Земан підніме тему русинів.

Нагадаємо, що кілька днів тому голова МЗС Вадим Пристайко  повідомив, чому зустріч  «нормандської четвірки» була перенесена з 16 вересня на поки невизначений термін. За словами дипломата, це сталося через позицію Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?