Чи готуватися до банкрутства українських банків - НБУ нарешті відповів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чи готуватися до банкрутства українських банків - НБУ нарешті відповів

Чи готуватися до банкрутства українських банків - НБУ нарешті відповів
Джерело:  online.ua

Перша заступниця очільника Нацбанку Катерина Рожкова наголосила, що українська банківська система достатньо сильна для того, щоб пережити кризові часи. Окрім того, вона додала, що Національний банк найближчим часом не очікує жодних потрясінь у цьому напрямку. За словами Рожкової, регулятор, якщо буде така потреба, абсолютно готовий надавати підтримку ліквідності банків. З такою гучною обіцянкою Рожкова виступила в ході брифінгу керівництва Нацбанку, передає ONLINE.UA.

"Ми розуміємо, що у разі необхідності ми можемо пом'якшувати наші вимоги до інших нормативів. Та я хочу сказати, що 30 найбільших банків або 96-97% банківської системи перебувають у прекрасній формі", - каже Катерина Рожкова.

Вона також підкреслила, що вказані банки мають необхідні запаси ліквідності і капіталу - їх буде достатньо для того, щоб пройти це випробування, витримати його, а тоді відновлювати економіку.

Раніше також стало відомо, що Нацбанк запроваджує довгострокове рефінансування банків на строк до 5 років, на додаток до стандартних короткострокових інструментів рефінансування. Цей крок спрямовується на виконання одразу декількох цілей, пов’язаних як зі збереженням фінансової стабільності в країні, так і стимулюванням економічного зростання.

Нагадаємо, що банківська система України – це частина економічної системи держави, яка включає Нацбанк, державні і комерційні банки. Варто зазначити, що головними у банківській системі вважається дюжина банків, серед яких і державні "Приватбанк", "Ощадбанк", "Укргазбанк" і "Укрекзімбанк".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в НБУ вирішили заспокоїти українців — там запевняють, що під час кризи розширення дефіциту державного бюджету з 2% до 3-5%, є прийнятним за умови підтримки від міжнародних донорів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?