Чи буде відновлення водопостачання в Крим - у Зеленського відповіли
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи буде відновлення водопостачання в Крим - у Зеленського відповіли

Чи буде відновлення водопостачання в Крим - у Зеленського відповіли
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ не планує відновлювати по Північно-Кримському каналу постачання води в анексований Крим. Про це йдеться в соціальних мережах постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Антона Кориневича, передає ONLINE.UA.

"У зв‘язку з появою у ЗМІ чергових спекуляцій щодо можливого відновлення водопостачання до Криму і пов’язаного з цим "візиту комісії з Києва", відзначимо, що ця інформація не відповідає дійсності", - заявив він.

За його словами, через тиждень пройде виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з прав людини у Херсонській області з метою ознайомлення з питаннями, пов‘язаними з тимчасово окупованими територіями АР Крим та Севастополя. Варто звернути увагу на те, що комісія планує відвідати КПВВ "Каланчак" і дамбу перекритої ділянки Північно-Кримського каналу, оскільки вона знаходиться в безпосередній близькості до КПВВ.

"Ніхто ні про яке відновлення водопостачання не говорить, вода з каналу піде в Крим тільки після деокупації. Жодної води до деокупації. Виїзне засідання Комітету ніяк не пов‘язане з питанням водопостачання, а має на меті ознайомлення з ситуацією біля адмінмежі з тимчасово окупованою АР Крим", - наголосив представник Зеленського.

Варто зазначити, що в жовтні 2019 року очільник бюджетного комітету Верховної Ради України Юрій Арістов розповів про план продавати воду в анексований Росією Крим.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що посол Франції в Україні  Етьєн де Понсен виступив з шокуючою заявою.  Він наголосив, що Франція підтримує діалог з Росією, оскільки утримування РФ "в ізоляції" не давали результатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?