Чи будуть переносити Різдво - в ПЦУ нарешті відповіли
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи будуть переносити Різдво - в ПЦУ нарешті відповіли

Чи будуть переносити Різдво - в ПЦУ нарешті відповіли
Джерело:  online.ua

Керівник пресслужби ПЦУ Євстратій Зоря заявив, що перехід Православної церкви України на григоріанський календар може внести "сум'яття" в українське православ'я, повідомляє ONLINE.UA.

"Поспішна календарна реформа (і навіть непродумані самі лише намагання зараз прорекламували її пропозиціями "подвоєння святкування") потенційно "законсервують" в Московському Патріархаті тисячі громад з мільйонами вірних та внесуть сум‘яття в українське православ‘я на десятиліття наперед. Отже ризики від реформи зараз - очевидні та реальні, на відміну від користі для вірних, Церкви", - заявив Зоря.

Як відомо, нещодавно предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній повідомив, що реформа церковного календаря та перенесення дати святкування Різдва можлива, коли більшість українців будуть до цього готові.

Варто зазначити, що християни західного обряду святкують Різдво за григоріанським календарем у ніч з 24 на 25 грудня, а християни східного обряду — за юліанським календарем у ніч з 6 на 7 січня.

Нагадаємо, в минулому році Єпіфаній вже піднімав питання про перенесення Різдва в Україні на 25 грудня. Тоді він заявляв, що дане питання є дуже болючим для українців, які не до кінця розуміють календарну реформу. Але, на його думку, це питання часу. Тому, коли суспільство в більшості буде виступати за перенесення святкування Різдва на 25 грудня, то церква проведе календарну реформу.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що 25 грудня, Католицьке Різдво, в Україні зробили офіційним державним святом. У 2019 цей день випадає на середу, яка буде офіційним вихідним, згідно з графіком, затвердженим Кабміном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?