Чи готова Україна до активного нападу РФ - експерт розкрив усі карти
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи готова Україна до активного нападу РФ - експерт розкрив усі карти

Чи готова Україна до активного нападу РФ - експерт розкрив усі карти
Джерело:  24 канал

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання, яке найбільше хвилює більшість українців: чи готова наша країна відбити активний наступ Росії на Донбасі. За його словами, це цілком можливо через декілька причин, одна з яких – це добре побудований захист. Друга причина – гарантії від НАТО. Окрім того, Жданов наголосив, що Україна може відбити атаку, особливо в тій частині, яка розташована в зоні ООС, адже в нас там 3 лінії оборони. На думку фахівця, щоб проривати таку оборону – треба мати мінімум п'ятикратну перевагу у живій силі і техніці з боку противника. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Олег Жданов наголосив, що не варто забувати, що Альянс також гарантує нам деяку безпеку.

"Певні генерали, не офіційно, але кажуть, що Росія попереджена не застосовувати авіацію, ракетні війська на західному напрямку – тобто проти нас", – розказав військовий експерт.

За словами Жданова, починаючи з 2014 року, Україна має бути готова в будь-яку мить почати відсіч агресії з боку РФ – великомасштабна вона чи на рівні диверсійно-розвідувальних груп.

"Ми повинні бути готовими вдень і вночі. У нас тепер така особливість повсякденного життя", – наголосив фахівець.

Не можна також забувати про те, що нещодавно Головне управління розвідки звернулося з екстреним попередженням до усіх українських громадян та звернуло увагу на те, що восени цього року РФ проведе стратегічні навчання "Кавказ – 2020" поблизу українських кордонів. Що важливо розуміти, розвідка наразі не відкидає варіант, що під час навчань Росія у своєму стилі може вдатися до нових нахабних провокацій. Окрім того, вже вивчається сценарій, коли відбудуться і широкомасштабні військові дії проти України. Наголошуєтьс, що навчання відбудуться на багатьох полігонах, у тому числі в окупованому Криму й у Південному військовому окрузі ЗС РФ поблизу кордону з Україною.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник Кремля Володимир Путін не зупиниться перед використанням збройних сил для досягнення своїх політичних або економічних цілей, тому вже в найближчій перспективі РФ почне нове масштабний наступ проти нашої країни, про загрозу якого раніше заявила розвідка Міноборони і західні військові експерти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?