Чи могли дописи блогерів стати причиною удару по Дніпру — пояснення Ігната
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи могли дописи блогерів стати причиною удару по Дніпру — пояснення Ігната

Чи могли дописи блогерів стати причиною удару по Дніпру — пояснення Ігната
Джерело:  online.ua

26 травня армія Російської Федерації завдала ракетного удару по поліклініці у Дніпрі, внаслідок якого загинули щонайменше 2 людини. Напередодні удару ворога українські блогери поширили у соцмережі Інстаграм інформацію про те, що у цьому медичному закладі лікують поранених українських воїнів. Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, чи могли дописи та сторіс медійних осіб стати причиною нового удару РФ.

Джерело: "24 Канал"

Ігнат прокоментував можливу причетність блогерів до удару по Дніпру

За словами Юрія Ігната, українські блогери справді доволі часто бувають необачними та публікують у мережі різну інформацію, яка може бути корисна ворогу.

Він також вкотре звернув увагу на те, що команда диктатора Володимира Путіна має в нашій країні своїх агентів й використовує різні способи отримання необхідної їй інформації.

Саме тому не лише блогерам, а й простим українцям у жодному разі не можна бути легковажними у соцмережах й завжди думати про те, яку інформацію ви публікуєте.

Безумовно, у Росії є армія інформаційних військ. Зібрана з різних майданчиків, телеграм-каналів інформація може бути узагальнена. З цього можуть зробити певні висновки, бо інформація йде у режимі реального часу. Не завжди супутникові знімки чи інші речі допомагають мати інформацію станом на зараз, – зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ.

За його словами, російські агенти відстежують усе, навіть коментарі під різними дописами у соцмережах. Ба більше, ворог звертає увагу навіть на дискусії у коментарях.

Юрій Ігнат попереджає, що навіть коментар може спровокувати ракетний удар.

Що відомо про скандал навколо блогерки Анни Алхім на тлі удару по Дніпру

За день до трагедії блогерка Анна Алхім з Дніпра, яка має понад 600 тисяч підписників в Інстаграмі, серед яких багато росіян, опублікувала на свою аудиторію сторіс, в якій розкрила номери двох лікарень, де рятують поранених військових.

Після цього розгорівся гучний скандал – користувачі мережі звинувачують блогерку у коригуванні обстрілу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?