Чи може Україна втратити Томос
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи може Україна втратити Томос

Чи може Україна втратити Томос
Джерело:  online.ua

Очільник ПЦУ Епіфаній заявив, що навіть у разі зміни державного курсу жодних ризиків для Томосу про автокефалію Православної церкви України не існує. Заяви із таким змістом з боку колишньої УПЦ МП є лише спробою маніпулювати свідомістю українців.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

За словами Епіфанія, ніяких загроз у цьому немає, осільки "ми вже є Українською помісною православною церквою".

Як відомо, нещодавно Українська православна церква Московського патріархату попросила Вселенського патріарха Варфоломія відкликати Томос про автокефалію Православної церкви України. Так, Синод УПЦ МП офіційно визнав, що Томос завдав шкоди українському православ’ю.

"Зараз ми спостерігаємо з боку РПЦУ заяви, що спонукають вірних до прийняття певних рішень під час виборів. Чиниться моральний тиск. Мовляв, бачите, зміниться влада і тоді можуть відкликати Томос. Однак жодного впливу такі заяви мати не можуть, оскільки це залежить від рішення Вселенського Патріарха. Томос надали – і його не відкличуть", - пояснив Епіфаній.

Як повідомляв  ONLINE.UA, раніше предстоятель ПЦУ Епіфаній заявив, що Росія задіяла усі можливі засоби, щоби Православні церкви якомога довше не визнавали Українську церкву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?