Чи оголосить Україна дефолт - довгоочікувана відповідь НБУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чи оголосить Україна дефолт - довгоочікувана відповідь НБУ

Чи оголосить Україна дефолт - довгоочікувана відповідь НБУ
Джерело:  online.ua

Очільник Національного банку Яків Смолій нарешті дав відповідь на запитання, яке уже не перший день хвилює українців. Він підкреслив, що влада України не розглядає варіант дефолту у зв'язку з останніми подіями в світі, які так налякали наших громадян. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт регулятора.

"Ми не бачимо підстав для розвитку таких подій і не розглядаємо взагалі сьогодні варіант дефолту для України", - заявив глава Нацбанку.

Окрім того, Яків Смолій згадав про нову програму МВФ на 5,5 млрд доларів, умови якої досі не виконали.

"Новий уряд підтвердив позицію України щодо продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом. Ми вже говорили, що залишилося тільки кілька технічних питань, щоб узгодити формулювання відповідних законів. Безумовно, наш базовий сценарій розрахований на те, що у нас продовжиться діалог з МВФ", - наголосив чиновник.

Також він звернув увагу на те, що регулятор в квітні перегляне макропрогноз у зв'язку з пандемією коронавірусу.

"Хоча поки поширення коронавірусу в світі не мало істотного впливу на економічне зростання та інфляцію в Україні, в квітні, найімовірніше, нам доведеться переглянути макропрогнози", - каже Смолій.

Він також зазначає, що на економічній активності поки не позначилися такі наслідки поширення коронавірусу як тиск на ціни в бік зниження і охолодження світової економіки та пом'якшення монетарної політики центральними банками провідних економік світу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Нацбанк потішив українців прекрасною новиною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?