Чи оголосять в Україні мобілізацію: військовий експерт дав прогноз і назвав умову
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи оголосять в Україні мобілізацію: військовий експерт дав прогноз і назвав умову

Чи оголосять в Україні мобілізацію: військовий експерт дав прогноз і назвав умову
Джерело:  online.ua

Нова хвиля часткової мобілізації в Україні, про відмову від якої заявляв президент Петро Порошенко, буде оголошена в разі погіршення ситуації на Донбасі.
Таку думку висловив в інтерв'ю ONLINE.UA військовий експерт, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.
"Це залежить від ситуації на фронті. Оскільки кількість контрактників збільшилася, це дає меншу потребу в мобілізації. Якщо ж ситуація на фронті погіршиться, буде оголошена чергова хвиля мобілізації", - вважає він.
Водночас, за словами Згурця, "слід розуміти, що мобілізація - це просто збільшення кількості особового складу ЗСУ". При цьому він дав поради, як зробити мобілізаційний процес якісніше.
"У нашому випадку кількість не переходить в якість автоматично. Якість будується на тренуваннях і підготовці. Тому, по-перше, бажано залучати на контракт людей, які були мобілізовані в перших хвилях. У будь-якому випадку, ефективне ведення бойових дій можливо мотивованими і умілими людьми. Кістяк армії треба створювати з контрактників. Друге: мобілізація повинна бути прив'язана до розвитку загонів територіальної оборони. В таких загонах люди повинні проходити попередню підготовку, щоб ми не повторили ситуацію першої і другої хвиль мобілізації, коли мобілізували людей, які не розуміли і не були готові до того пекла, куди вони потрапили", - додав Згурець.
Більше читайте на ONLINE.UA: Є чотири напрямки військової загрози для України - експерт про майбутнє Донбасу і мобілізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?