Чи підуть школи на дистанційку через хвилю коронавірусу — відповідь Міносвіти
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи підуть школи на дистанційку через хвилю коронавірусу — відповідь Міносвіти

Чи підуть школи на дистанційку через хвилю коронавірусу — відповідь Міносвіти
Джерело:  online.ua

У Міністерстві освіти й науки пояснили, що навіть в умовах нової хвилі коронавірусу COVID-19 не варто очікувати переведення роботи шкіл у дистанційний режим, як це було раніше.

Джерело: Слово і діло

За словами міністра Сергія Шкарлета, у відомстві не розглядають відповідного переведення на дистанційку.

“Станом на зараз, у принципі, перспектив немає”, - наголосив він.

Водночас посадовець звернув увагу, що в міністерстві обізнані щодо інфекційних ризиків, які зумовлені більш холодним періодом після літа.

“Але осінь у нас пов'язана з похолоданням: у міжсезоння завжди зростає кількість захворювань. Не тільки ковідом, а й звичайними гострими респіраторними захворюваннями. Це - перша особливість. І друга особливість, яка може вплинути на повернення до дистанційної освіти, - це поширення штаму Дельта, всіх інших нових штамів коронавірусу, які взагалі з'являються в світі. Тому ймовірність завжди є, в будь-якому випадку”, - наголосив Шкарлет.

Він пояснив, що станом на сьогодні чинна норма про вимоги до повноцінної роботи шкільних закладів, яку влітку встановили на рівні Міністерства охорони здоров’я на тлі кампанії з імунізації населення.

Йдеться про норму, за якою відповідні установи можуть працювати без жодних перешкод, якщо принаймні 80% всього їх персоналу прошли вакцинацію. Вони тоді функціонуватимуть попри обмеження жовтої, помаранчевої чи червоної зони.

Вакцинація в Україні

Від початку кампанії з вакцинації у лютому, як стверджують в МОЗ, щеплено понад 3,5 мільйона людей, повністю імунізовані й отримали дві дози – понад 2 мільйона українців.

Головний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив нещодавно, що керівництво Міністерства охорони здоров’я наразі розглядає можливість часткового послаблення обмежень для вакцинованих українців.

“Незважаючи на збільшення темпів вакцинації, показник щеплених громадян залишається вкрай низьким, і ця ситуація викликає тривогу”, - наголосили в МОЗ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?