Чи посадять Порошенка після зняття депутатської недоторканності - пояснення експерта
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи посадять Порошенка після зняття депутатської недоторканності - пояснення експерта

Чи посадять Порошенка після зняття депутатської недоторканності - пояснення експерта
Джерело:  24 канал

Політичний аналітик Олександр Солонтай переконаний, що за час правління Володимира Зеленського можуть відкрити безліч кримінальних справ, які стосуватимуться і Петра Порошенка, і інших посадових осіб останнього уряду, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За його словами, це пов'язано зі загальним трендом розслідувати та зробити аудит всього, що було.

"Однак, чи вдасться новій владі перекваліфікувати представників попередньої влади зі свідків у підозрюваних – це велике питання. Тому що від чистоти цієї перекваліфікації залежить оцінка в майбутньому цих справ – буде це політичним переслідуванням чи об'єктивний аналіз того, що відбулося", – пояснив Солонтай.

Експерт зазначив, що історія з вибірковим правосуддям вже була з Юлією Тимошенко, яка стала єдиною прем'єркою, яка сиділа у тюрмі на території України.

"Коли вийшла Тимошенко, то одна з найбільших претензій була не в тому добре чи не добре досліджена справа, а в тому, що такі злочини на такому державному рівні не можуть робитися однією особою. Якщо прем'єр сидить, але ні заступники, ні міністри, ні члени її команди не сидять, то виникає питання вибіркової розправи з політичним опонентом", - пояснив Солонтай.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський подав у раду  новий законопроект про так званий імпічмент. Офіційно він запроваджує процес усунення президента з посади, що він обіймає. Тим часом голова держави ще не підписав ініціативу про тимчасові слідчі комісії, які й стануть початком згаданих процедур.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?