Чи приїде Зеленський на саміт НАТО — відповідь Столтенберга
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи приїде Зеленський на саміт НАТО — відповідь Столтенберга

Чи приїде Зеленський на саміт НАТО — відповідь Столтенберга
Джерело:  online.ua

10 липня очільник НАТО Єнс Столтенберг офіційно заявив, що український лідер Володимир Зеленський буде брати участь у саміті Альянсу у Вільнюсі. З такою заявою він виступив під час пресконференції з президентом Литви Гітанасом Науседою.

Джерело: "Європейська правда"

Столтенберг підтвердив участь Зеленського у саміті НАТО

На переконання Єнса Столтенберга, цей саміт справді повинен наблизити Україну до НАТО.

Ми оновимо наші політичні зв’язки. Президент Зеленський приєднається до нас на інавгураційному засіданні Ради Україна-НАТО, – повідомив лідер блоку.

Що важливо розуміти, нещодавно віцепрем’єрка Ольга Стефанішина заявляла, що поки відсутнє фінальне рішення стосовно участі глави держави Володимира Зеленського у Вільнюському саміті НАТО 11-12 липня.

Однак 7 липня генсек НАТО Єнс Столтенберг стверджував, що Зеленський братиме участь у саміті НАТО у Вільнюсі в рамках започаткування нового формату взаємодії України з Альянсом.

У НАТО уже скасували ПДЧ для України

Не можна також не згадати про те, що 10 липня країни-члени Альянсу все-таки домовилися скасувати План дій щодо членства для майбутнього вступу України до блоку.

Після інтенсивних переговорів союзники по НАТО досягли консенсусу щодо усунення ПДЧ зі шляху України до членства. Я вітаю це довгоочікуване рішення, яке скорочує наш шлях до НАТО. Це також найкращий момент, щоб прояснити запрошення Україні стати членом, - повідомив очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?