Чи пропонували Україні членство у НАТО в обмін на території — відповідь Стефанішиної
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи пропонували Україні членство у НАТО в обмін на території — відповідь Стефанішиної

Чи пропонували Україні членство у НАТО в обмін на території — відповідь Стефанішиної
Джерело:  online.ua

За словами віцепрем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, ніхто офіційно не звертався до України із пропозиціями щодо членства в НАТО в обмін на окуповані Росією території. 

Джерело:  Onet

Що відомо про скандал навколо членства в НАТО в обмін на окуповані території 

Стефанішина зазначила, що звернення до України із такою пропозицією було б проявом ганебної слабкості.

Ми знаємо, що такі дискусії велися і ведуться. Але це не є темою для обговорення з Україною, - підкреслила віцепрем'єр.

Відповідаючи на питання, чи може Україна стати членом НАТО до перемоги, вона заявила, що це постійна тема політичного діалогу з країнами Альянсу.

Звичайно, це дуже важко реалізувати в період повномасштабних бойових дій на українській території. І, звичайно, жодних територіальних поступок бути не може. Але, як мені говорили деякі американські колеги, такі рішення можна ухвалити за одну ніч, - зазначила Стефанішина.

Вона додала, що наразі для України важливо, щоб до цього моменту вона були готова, тому Київ закладає для цього фундамент, а також говорить про те, які безпекові умови будуть достатніми для інтеграції в НАТО.

Гарантії членства України могли б вплинути на хід війни 

На думку віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, Україна могла б отримати від НАТО гарантії щодо вступу до Альянсу під час саміту у Вільнюсі і це прискорило б перемогу у розв’язаній Кремлем злочинній війні.

Вона переконана, що надання Україні гарантій щодо членства в Альянсі під час саміту у Вільнюсі могло б вплинути на хід війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?