Чи розпустять Верховну Раду - Разумков нарешті відповів
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи розпустять Верховну Раду - Разумков нарешті відповів

Чи розпустять Верховну Раду - Разумков нарешті відповів
Джерело:  online.ua

Очільник Верховної Ради Дмитро Разумков нагадав усім, що український парламент має імунітет на рік від початку своєї роботи, але головне – для розпуску ВРУ ІХ скликання немає передумов: ані з точки зору закону, ані з точки зору ефективності роботи народних депутатів. Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

Журналісти завели мову про ефективність роботи парламенту та про те, чи є ймовірність дострокових виборів народних депутатів через розпуск Ради.

"З точки зору закону – це неможливо (мовилося про дострокові парламентські вибори – ред.), бо парламент має імунітет на рік. Особисто я не бачу сьогодні передумов для розпуску парламенту ні з точки зору закону, ні з точки зору ефективності роботи", – заявив Дмитро Разумков.

Він також наголосив, що Рада працює ефективно:

"Станом на сьогодні депутати в парламенті розглянули 463 законопроєкти, з яких повністю прийняли 158", - додав Разумков.

Як відомо, Рада IX скликання почала роботу 29 серпня 2019 року і працювати повинна до 2024 року. Більшість депутатів у Раді – представники пропрезидентської політичної сили "Слуга народу". Варто зазначити, що серед прийнятих законів багато таких, що сприятимуть детінізації економіки, посилення соціального захисту тощо. Але, на жаль, нерозглянуті ще законопроєкти про ринок землі й про дерегуляцію.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Разумков зважився на гучне зізнання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?