Чи справді карантин закінчиться 22 травня - Шмигаль відверто відповів
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи справді карантин закінчиться 22 травня - Шмигаль відверто відповів

Чи справді карантин закінчиться 22 травня - Шмигаль відверто відповів
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Денис Шмигаль зробив важливе попередження українцям - він заявив, що карантин у зв'язку з пандемією коронавірусу в Україні, цілком можливо, продовжать і після 22 травня. Він нагадав про те, що ВООЗ продовжила режим пандемії і всесвітнього карантину на 2 місяці. За його словами, уряд на першому етапі продовжив карантин до 22 травня, але, швидше за все, спираючись на дані ВООЗ, карантин буде продовжено і надалі з наступними етапами послаблень, якщо це дозволятиме зробити ситуація із захворюваністю. Про це він повідомив в ефірі "Українського радіо", передає ONLINE.UA.

Денис Шмигаль звернув увагу про те, що наразі Кабмін не бачить можливостей відкрити міжміський транспорт.

"Міський транспорт буде ходити в тих режимах, які ходив, а мери - прийматимуть рішення про збільшення кількості транспорту і зміни його графіку роботи", - додав Шмигаль.

За його словами, відкриття метро для окремих категорій пасажирів планується на третьому етапі виходу з карантину, а для всіх - на четвертому.

"З 11 травня буде застосовуватися адаптивний карантин, коли державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і обласні комісії прийматимуть відповідні рішення про впровадження посилених заходів в рамках окремих областей, міст, сіл, окремих установ", - зазначив Денис Шмигаль.

Варто нагадати, що 4 травня глава держави Володимир Зеленський звернув увагу українських громадян на те, що негайне скасування карантину спровокувало б шокуючі наслідки.

"Згідно з досліджень, повна відміна від карантину матиме шокуючі наслідки. Якщо завтра ми повернемося до звичного нам життя, це потенційно плюс 120 тисяч смертей до кінця року", – заявив український лідер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, у вівторок, 5 травня, станом на 09:25 зафіксовано 12 697 випадків зараження. За останню добу виявлено 366 нових випадків. Усі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?