Чи воюватиме Туреччина в Карабасі з Росією: з'явився прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

Чи воюватиме Туреччина в Карабасі з Росією: з'явився прогноз

Чи воюватиме Туреччина в Карабасі з Росією: з'явився прогноз
Джерело:  online.ua

Грузинський політолог Гела Васадзе впевнений, що війна Туреччини  з Росією на території Нагірного Карабаху не вигідна Анкарі.
Про це він заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Російська пропаганда призначила Туреччину головним винуватцем війни (в Нагірному Карабасі - Ред.). Але вся справа в тому, що Туреччині війна в Карабаху теж не вигідна", - переконаний експерт.
За його словами, "Туреччина отримує вигоду від нафтогазопроводів, які йдуть з Азербайджану через Грузію до Туреччини. Потоки працюють на Анкару", а тому "підпалювати багаття біля одного з головних джерел доходів і впливу - нерозумно".
"Друге: Туреччина теж стоїть перед серйозними викликами. Є Сирія. Там проживають туркомани, які під особливою опікою Анкари. Ще додайте проблеми з курдами і ДАЇШ (ІДІЛ, - ONLINE.UA). Терористичні акти в турецьких містах стають все більш частими. Третє: (турецький президент Реджеп Тайіп, - ONLINE.UA) Ердоган все ж протистоїть опозиції. І це в країні, де є вільна преса і вибори. І за будь-зовнішньополітичний прорахунок - серйозна реакція суспільства", - нагадав Васадзе.
На думку політолога, цих причин цілком достатньо для того, щоб у Туреччини не було причин починати цю війну.
"На емоційному і інституціональному рівні турки близькі до Азербайджану. Вони будуть підтримувати Азербайджан в усіх напрямках. Справа не в розмовах про "один народ і дві держави", а в серйозних економічних і політичних зв'язках двох країн. Але війна в Карабасі - це та війна, де турки не можуть бути нейтральними і, в той же час, нічого не придбають, крім проблем. У тому числі і проблеми із Заходом, яких у Анкари і так чимало", - резюмував він.
Більше читайте в  інтерв'ю Гели Васадзе для ONLINE.UA: Кремль перезавантажує війни в колишньому СРСР - грузинський політолог про мету Путіна.

Источник: news.online.ua/739230/voynu-na-donbasse-sravnili-s-karabahom-i-poyasnili-interes-kremlya/


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?