Чи впливає погода на рівень смертності від коронавірусу - пояснення вчених
Категорія
Світ
Дата публікації

Чи впливає погода на рівень смертності від коронавірусу - пояснення вчених

Чи впливає погода на рівень смертності від коронавірусу - пояснення вчених
Джерело:  online.ua

Китайські вчені з Університету міста Ланьчжоу і Метеорологічного управління КНР в Шанхаї нарешті довели залежність рівня смертності від коронавірусу COVID-19 від погоди на прикладі ситуації в місті Ухань. Результати дослідження опубліковані в статті для електронної наукової бібліотеки medRxiv, інформує ONLINE.UA

"Ми вперше простежили за тим, як температура повітря, розкид між найвищим і найнижчим її значеннями, а також вологість впливають на рівень смертності від COVID-19 (хвороба, яку викликає коронавірус нового типу. - ред). Наше дослідження показує, що варіації в температурі і вологості досить сильно впливають на рівень смертності від коронавірусу", - сказано в матеріалі.

Окрім того, фахівці вже детально проаналізували дані, які місцеві медики в Ухані збирали з 20 січня по 29 лютого поточного року, тобто коли пандемія вийшла на пік і потім пішла на спад. Як відомо, загалом за вказаний період померли майже 2300 жителів міста.

Лікарі співставили щоденне число випадків загибелі людей з тим, як в цей час в місті змінювалася погода. Використовуючи ці дані фахівці спробували виявити статистичний взаємозв'язок між метеорологічними чинниками і смертоносністю вірусу.

"Заміри вчених показали, що такі закономірності дійсно існують, що робить коронавірус COVID-19 схожим на його найближчих родичів - вірус близькосхідної лихоманки MERS і атипової пневмонії SARS-CoV-1, а також збудників інших респіраторних захворювань. Так, збільшення різниці між температурою вдень і вночі підвищувало рівень смертності на 2,9%, тоді як зростання вологості повітря на один г/см3 зменшувало цей показник приблизно на 11%. У цілому ці показники можна порівняти з тим, як змінюється рівень смертності від різних респіраторних хвороб, які викликають як віруси, так і шкідливі звички або висока забрудненість повітря", - сказано в дослідженні.

За словами вчених, закономірності, які вони отримали, не враховують те, як на поширення вірусу і смертність діють соціальні чинники, у тому числі міграції і карантин. Фахівці припускають, що цілком ймовірно, що погода впливає на даний показник сильніше чи слабше, ніж показують поточні дані.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що COVID-19  загрожує втратою приблизно 50 мільйонів робочих місць.  В першу чергу мова йде про людей із сфери туризму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?