Чи загрожує штучний інтелект існуванню людства: футуролог Ювал Харарі зустрінеться з журналістами у Києві
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Чи загрожує штучний інтелект існуванню людства: футуролог Ювал Харарі зустрінеться з журналістами у Києві

Чи загрожує штучний інтелект існуванню людства: футуролог Ювал Харарі зустрінеться з журналістами у Києві
Джерело:  online.ua

15 вересня Київ відвідає Ювал Ной Харарі, автор книг «Sapiens. Коротка історія людства» та «Homo deus». Харарі виступить на Міжнародному освітньому форумі Facing the Future, передає ONLINE.UA.

Харарі можна назвати сучасним філософом-футурологом №1 в світі, на його лекціях аншлаг, його авторські колонки розходяться мільйонними перепостами в соціальних мережах. Книга «Sapiens. Історія людства від минулого до майбутнього» стала міжнародним бестселером. Автор ретельно описав історію людини розумної від доісторичних витоків до наших днів. Книга надрукована мільйонними тиражами, перекладена майже на 30 мов.

Друга книга автора - «Homo deus» також стала бестселером та вважається футурологічною Біблією. Що нас чекає попереду – кібернетичні організми, безсмертя, нове значення щастя, і чи є гарантія, що штучний інтелект не знищить людство як вид? Ці питання зацікавили читачів з багатьох країн світу.

Навесні 2019 року Марк Цукерберг, засновник Facebook обрав саме Ювала Харарі для розмови про майбутнє, інтернет та соціальні мережі. Їх дискусія про роль технологій в прогресі – стала еталонною та розібрана на цитати світовими ЗМІ.

В жовтні 2018 року вийшла в друк книга «21 урок для 21 століття». Книга надрукована видавництвом «BookChef». В ній автор продовжує роздуми на тему майбутнього, котрі розпочав в «Homo deus». Харарі філософствує про виклики, що виникли перед людством у 21 столітті – загроза ядерного вибуху, проблеми з екологією, занадто швидкий розвиток технологій.

В Україні переклад роботи був виданий в 2018 році зразу після прем’єри у США та Європі. На великий подив читачів, в Росії, де книга вийшла влітку 2019-го, при перекладі були зроблені принципові правки тексту. В частині, де говориться про постправду, в англомовному оригіналі, Харарі цитує брехливі цитати Володимира Путіна під час анексії Криму. А у російському перекладі замість цього уривка розміщений абзац про недостовірні твердження Дональда Трампа.

Харарі цікавиться подіями, що відбуваються в Україні - в липневому інтерв’ю Financial Times, Харарі відзначив серед важливих для нього книжок цього літа роботу дослідниці Марсі Шор «The Ukrainian Night», присвячену подіям Революції Гідності.

О 10.00, в неділю 15 вересня, Харарі зустрінеться з журналістами, щоб обговорити свої погляди на майбутнє світу. О 16.45 виступить перед учасниками Міжнародного освітнього форуму Facing the Future на території КВЦ «Парковий». Організація візиту професора Харарі в Україну відбувається за сприяння Фонду Віктора Пінчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?