Чи залишаться в Україні лоукости: районний суд призупинив ліцензію SkyUp
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи залишаться в Україні лоукости: районний суд призупинив ліцензію SkyUp

Чи залишаться в Україні лоукости: районний суд призупинив ліцензію SkyUp
Джерело:  online.ua

Найбільший український лоукост – авіакомпанія SkyUp повідомила про те, що рішенням Баришівського районного суду Київської області її ліцензія призупинена. У перевізника назвали таке рішення незаконним і закликали владу втрутитись у ситуацію.

Як інформує ONLINE.UA, причиною припинення ліцензії стало «системне невиконання зобов'язань перед клієнтами, затримки рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіаційної безпеки». За даними SkyUp, підставою для прийняття ухвали про призупинення ліцензії став позов від людини, яка ніколи не купувала квитки в авіакомпанії SkyUp Airlines і не була її клієнтом.

Станом на 12 червня лоукост продовжує свою діяльність – рішення суду не вступило в законну силу, оскільки була подана апеляція. У Міністерстві інфраструктури, в свою чергу, вважають цю ситуацію «правовим свавіллям» та обіцяють захистити інтереси вітчизняного авіаперевізника.

«Районний суд немає жодної компетенції ухвалювати такі рішення, тим більше в забезпечувальній частині. Це є прерогативою виключно адміністративного суду», – написав в своєму Facebook міністр Омелян.

Глава відомства також додав, що позов до Баришівського районного суду подала людина, «яка має більше 30 адміністративних правопорушень, значна частина яких пов’язана з алкоголем».

Володимир Омелян вважає, що має місце спроба «рейдерського знищення» конкурента на ринку авіаперевезень.

«Памятаєте таку авіакомпанію? В 2017 році, коли її створювали, їй побажали «ана умрьот». В 2019, коли її флот налічує вже 9 сучасних Боїнгів і вона успішно виконує не лише чартерні, але й регулярні внутрішні та міжнародні рейси за дешевими цінами - побажання вирішили більше не відкладати? Тим більше, політичний клімат сприяє», – обурюється міністр.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому міжнародні експерти назвали найкращі і найгірші авіакомпанії та аеропорти світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?