Чи знімуть недоторканість із президента - у Раді нарешті відповіли
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи знімуть недоторканість із президента - у Раді нарешті відповіли

Чи знімуть недоторканість із президента - у Раді нарешті відповіли

Очільник парламентської фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія заявив, що в майбутньому у Верховну Раду внесуть законопроект про зняття депутатської недоторканості з президента. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За його словами, він сподівається на більшу підтримку такої ініціативи серед народних депутатів парламенту.

"Це окремий законопроект – ми за нього одностайно проголосуємо. Я думаю, навіть ОПЗЖ буде голосувати, бо це зняття недоторканності не з них, а з когось іншого. І вони будуть дружно казати "за", - відповів Арахамія на відповідне питання журналістів.

Слід нагадати, що Рада у вівторок, 3 вересня, підтримала зняття депутатської недоторканості у другому читанні. Документ, за який проголосували народні депутати, запроваджує ліквідацію привілеї з 1 січня 2020 року. Напередодні президент особисто виступив із закликом до нардепів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Давид Арахамія вважає, що певні представники оновленого українського парламенту намагатимуться оскаржити прийнятий законопроект. Йдеться про звернення до Конституційного суду задля відповідної перевірки акту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?