Чи зупинять транспорт під час локдауну: остаточна відповідь Кабміну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чи зупинять транспорт під час локдауну: остаточна відповідь Кабміну

Чи зупинять транспорт під час локдауну: остаточна відповідь Кабміну
Джерело:  online.ua

Український уряд не планує вводити блокування транспорту під час тотального локдауну. Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль наголосив, що транспорт не впливає суттєво на стрімкість поширення інфекції COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ політика у Верховній Раді.

За словами прем'єра, працюватимуть усі гілки пасажирського транспорту.

"Транспорт буде працювати. І авіакомпанії, залізницю, міський транспорт не планується закривати навіть при більш жорсткому карантинному обмеженні", - пояснив Шмигаль.

Він стверджує, що відсутність суттєвого впливу транспорту на розвиток епідемії підтверджують наукові дослідження.

"Якими можуть бути посилені обмежувальні заходи в січні? Наразі жоден із планів не передбачає закриття міського громадського транспорту. Ми також не розглядаємо можливості закриття міжміського та міжнародного сполучення. Повний перелік можливих обмежень буде оприлюднений на засіданні Кабінету Міністрів уже наступної середи, 9 грудня", - резюмував Шмигаль.

Станом на ранок 4 грудня по всій Україні загальна кількість діагнозів досягла 787 891, за попередню добу показник збільшився одразу на 15 131.

Як повідомляв ONLINE.UA, в українському уряді вирішили не вводити жорсткий карантин по всій країні до Нового року. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль з трибуни Верховної Ради оголосив про локдаун вже у січні 2021 року. Раніше обговорення торкалося введення нового карантинного режиму вже у грудні.

За словами очільника Кабміну, посадовці не бачать сенсу посилювати обмеження у грудні, адже медична система впорається із навантаженням. Схожу ідею напередодні висловили у МОЗ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?