Розмови і домисли про шкоду глютену (пшеничного білку) ведуться давно, але мало хто знає про нього все, пише ecoways.ru.
Світ змінюється, і багато продуктів вже не ті ... знати, яку руйнівну роботу робить глютен в нашому організмі - тепер важливо всім.
Як борошно і глютен провокують механізми набору зайвої ваги, розвиток переддіабетичних станів, самого діабету та ін.
Сучасне борошно може виглядати так само, як і традиційне, але три фактори суттєво його відрізняють: те, як воно провокує ожиріння, діабет, ракові пухлини, серцево-судинні захворювання, літнє слабоумство та ін.
У чому шкода глютену? Парадокс полягає в тому, що проблема не стільки в клейковині, а в тому, як на неї реагує наш організм. У стінках кишечнику є маленькі ворсинки, які допомагають всмоктувати корисні речовини з їжі.
Так, вважається, що при контакті з глютеном ці ворсинки розгладжуються і виходить подвійний ефект: багато корисних речовини змиваються і не потрапляють в кров, другий момент - це те, що глютен має властивість довго затримуватися.