Чим шкідливий глютен і чому від нього набирають вагу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чим шкідливий глютен і чому від нього набирають вагу

Чим шкідливий глютен і чому від нього набирають вагу
Джерело:  online.ua

Розмови і домисли про шкоду глютену (пшеничного білку) ведуться давно, але мало хто знає про нього все, пише  ecoways.ru.

Світ змінюється, і багато продуктів вже не ті ... знати, яку руйнівну роботу робить глютен в нашому організмі - тепер важливо всім.

Як борошно і глютен провокують механізми набору зайвої ваги, розвиток переддіабетичних станів, самого діабету та ін.

Сучасне борошно може виглядати так само, як і традиційне, але три фактори суттєво його відрізняють: те, як воно провокує ожиріння, діабет, ракові пухлини, серцево-судинні захворювання, літнє слабоумство та ін.

У чому шкода глютену? Парадокс полягає в тому, що проблема не стільки в клейковині, а в тому, як на неї реагує наш організм. У стінках кишечнику є маленькі ворсинки, які допомагають всмоктувати корисні речовини з їжі.

Так, вважається, що при контакті з глютеном ці ворсинки розгладжуються і виходить подвійний ефект: багато корисних речовини змиваються і не потрапляють в кров, другий момент - це те, що глютен має властивість довго затримуватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?