Чим відрізняються між собою чоловічі та жіночі наручні годинники
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Чим відрізняються між собою чоловічі та жіночі наручні годинники

Чим відрізняються між собою чоловічі та жіночі наручні годинники
Джерело:  online.ua

Перший наручний годинник був створений виключно для жінок. Тоді він служив більше прикрасою, мав вигляд витонченого, інструктованого камінням виробу. Серед чоловіків були затребувані кишенькові моделі, але пізніше і сильна половина людства віддала перевагу стандартним варіантам годинників, які надягають на зап'ястя.

Сьогодні наручні годинники купують не тільки для того, щоб стежити за часом. Чоловіки вибирають дорогі моделі, що підкреслюють їхній статус і стиль. Жінки віддають перевагу витонченим аксесуарам на браслетах або ремінцях, які більше виконують декоративну роль, ніж практичну. Але відмінності між чоловічим і жіночим наручними годинниками не обмежуються лише дизайном.

Корпус: матеріали та їх відтінки

Універсальними видами сировини для виробництва визнано полімери та сталь. Більшість наручних годинників для чоловіків виготовляють з титану, який відрізняється легкістю та міцністю. Особливість титанового корпусу полягає у відсутності блиску, зазвичай він матовий у темно-сірому кольорі. Але титан не такий твердий, як сталь, тому подряпини на поверхні з'являються швидше.

Корпус моделей для жінок найчастіше виготовлений зі сплавів з додаванням срібла, золота, міді, платини, кераміки. Завдяки такому поєднанню у продажу можна зустріти комбінований варіант відтінку корпусу.

Вага та розміри

Вага залежить від різних факторів. До них належить:

  • габарити корпусу;

  • ширина ремінця;

  • вид годинникового механізму;

  • кількість металу, що міститься в корпусі;

  • наявність додаткових елементів у вигляді прикрас, кнопок тощо.

Жіночі моделі найчастіше спрощені, мають менший розмір корпусу, на них відсутні різні додаткові елементи.

Наручний годинник для представників сильної половини людства як мінімум у півтора рази більше за жіночий. Такі габарити йому забезпечує розмір корпусу та ширина ремінця. Циферблатний діаметр зазвичай близько 42 мм, але буває 50 мм. Цей же параметр для жіночого годинника дорівнює 30 мм. Нестандартні моделі можуть мати діаметр від 20 до 50 мм.

У класичних наручних годинниках, призначених для обох підлог, розмір ширини ремінця відповідає половині діаметра циферблата. У стандартних жіночих моделях ремінець за шириною дорівнює 1,5 см, а чоловічих – 2 см.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?