Число загиблих в результаті теракту в Анкарі зростає
Категорія
Світ
Дата публікації

Число загиблих в результаті теракту в Анкарі зростає

Число загиблих в результаті теракту в Анкарі зростає
Джерело:  Укрінформ

Турецькі чиновники повідомили про щонайменше 34 загиблих  в результаті вибуху замінованого автомобіля  в людному місці в Анкарі 13 березня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Укрінформ.

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили про 125 поранених в лікарнях, 19 з яких знаходяться в критичному стані.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що країна стала мішенню терористичних атак через нестабільність в регіоні за останні роки. Він переконаний, що терористичні організації нападають на цивільних, тому що програють в боротьбі з урядовими силами безпеки.

Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп повідомила, що посол її країни в Туреччині Джеймс Ларсен знаходився в своїй машині приблизно в 20 метрах від місця теракту.

"Я поговорила з ним по телефону, він вражений цим жахливим подією, його все ще трохи колотить", - розповіла глава МЗС журналістам.

Вона уточнила, що ні посол, ні співробітники диппредставництва Австралії в Туреччині не постраждали в результаті вибуху.

Посилаючись на свою інформацію, Бішоп припустила, що головною мішенню організаторів теракту були не розташовані поруч іноземні посольства, а турецькі військовослужбовці.

"Нас глибоко стривожив цей вибух в Анкарі, який свідчить, що терористичні організації готові здійснювати подібні злодіяння в будь-якому місці і в будь-який час. Поки ми не придушимо тероризм у всіх його проявах, подібні атаки триватимуть", - сказала вона.

Нагадаємо, в центрі столиці Туреччини Анкари ввечері в неділю, 13 березня,  злетів у повітря начинений вибухівкою автомобіль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?