Число жертв прориву дамби в Росії зростає: з'явилися шокуючі подробиці та моторошні фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Число жертв прориву дамби в Росії зростає: з'явилися шокуючі подробиці та моторошні фото

Число жертв прориву дамби в Росії зростає: з'явилися шокуючі подробиці та моторошні фото
Джерело:  online.ua

19 жовтня в Красноярському краї РФ сталася смертельна НП - на золотодобувному руднику в селищі Щетинково на річці Сейба прорвало дамбу. В результаті прориву людей накрило п'ятиметрової хвилею води. На даний момент відомо про 13 загиблих, 44 постраждалих і 15 зниклих безвісти. Моторошні фото з місця події з'явилися в мережі, повідомляє ONLINE.UA.

У МНС Краснодарського краю уточнили, що прорив технологічної дамби на золотодобувному руднику на річці Сейба в Красноярському краї, за попередніми даними стався через рясні опади в регіоні. В результаті одну за одною по ланцюжку прорвало відразу три дамби на Сейбі.

Слідчі порушили кримінальну справу про порушення правил безпеки при веденні робіт, що призвело до смерті двох і більше осіб - винним загрожує до семи років в'язниці. Голова регіонального уряду Юрій Лапшин підкреслює, що дамба, що прорвалася, була побудована з "порушенням всіх мислимих і немислимих норм". При цьому в Ростехнагляді заявили, що дана дамба взагалі не була зареєстрована.

РосЗМІ повідомляють, що на дамбу взагалі немає ніяких документів, а наглядові органи про неї навіть не знали. За їхніми даними, золотодобувна артіль старателів "Сісім" побудувала дамбу на річці, а нижче - поставила балки для робітників. Це і призвело до настільки тяжких наслідків.

Є інформація, що в зоні ризику після прориву дамби опинилися щонайменше 80 осіб. Внаслідок прориву дамби виявилися змиті як мінімум два вагончика, в яких жили щонайменше 18 золотошукачів.

"Хвиля була висотою в чотири-п'ять метрів. Летіли глина, каміння і бруд", - розповіли очевидці події.

Російське МНС направило на місце НП рятувальників і техніку з сусідніх регіонів. Всього до ліквідації наслідків прориву дамби залучено близько 270 осіб і 50 одиниць техніки, в тому числі і авіацію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що більшість пасажирів літака Sukhoi Superjet-100, що розбився в травні під час посадки в московському аеропорту Шереметьєво, загинули від диму і вогню. З даною заявою виступив глава головного управління криміналістики Слідчого комітету РФ Зигмунд Ложіс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?