Чистий Кафка: у Кабміні розповіли про скасування чудернацького "ритуалу"
Категорія
Політика
Дата публікації

Чистий Кафка: у Кабміні розповіли про скасування чудернацького "ритуалу"

Чистий Кафка: у Кабміні розповіли про скасування чудернацького "ритуалу"
Джерело:  online.ua

Міністр українського уряду Дмитро Дубілет розповів про "дивний ритуал", який здійснюють посадовці щороку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Telegram-канал представника Кабміну.

За його словами, чиновники збирають пакет документів на кожного держслужбовця та спрямовують їх у податкову службу. Остання, на свою чергу, щоразу резюмує, що не може відповісти.

"І так кожен раз. Кадрова завжди знає, що їм відповідять. Податкова знає, що їм зараз прийде запит, на який вони не можуть надати відповідь. Кілька років поспіль. Чистий Кафка... Ну ось. Ми, нарешті, скасували цю чудернацьку процедуру", - пояснив Дубілет.

Він зазначив, ця справа може потрапити у низку зразків безглуздих процесів, які невпинно та непомітно відбуваються у державних структурах України.

Нагадаємо, міністр неодноразово виступав з різноманітними ініціативами, які спрямовані на зниження паперового обігу документів, а також цифровізацію процесів. Зокрема, він пропагує ідею цифрового дистанційного перепису.

Останній тестовий перепис продемонстрував, що в Україні мешкають приблизно 37 мільйонів людей. Це значення не враховує Крим та ОРДЛО.

Як повідомляв ONLINE.UA, Дмитро Дубілет вважає, що головними причинами скорочення чисельності українців стали міграція та смертність. Ці чинники перевищують показники народжуваності. Також одним з таких поганих "трендів", що вплинули на результат перепису, стала ситуація з окупованими районами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?